A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

Про підсумки перевірки класних журналів

Дата: 19.06.2018 22:23
Кількість переглядів: 19401

 

 

УКРАЇНА

ГРИНЦІВСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС:
ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І – ІІІ СТУПЕНІВ
ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
ЛЕБЕДИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ
СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

НАКАЗ

 

31.05. 2018                                 с. Гринцеве                                     №117-ОД

 

Про підсумки перевірки класних журналів

Відповідно до графіку внутрішнього контролю на 2017/2018 навчальний рік з 28.05.2018 до 30.05.2018 року заступником директора з навчально-виховної роботи Кобцем А.П був здійснений контроль за станом ведення класних журналів 1-11-х класів щодо правильності оформлення сторінок. Під час перевірки особлива увага зверталася на:

  1. Охайність ведення класних журналів: записи змісту проведених уроків, дат, тем, які вивчаються (тематичний облік), домашніх завдань. виправлення оцінок.
  2. Наявність інформації про учнів, їхніх батьків.
  3. Ведення обліку відвідування школи учнями, облік пропущених учнями занять.
  4. Виконання навчальних програм, облік та виставлення оцінок за ведення зошитів, за контрольні, лабораторні, практичні роботи, зв`язне мовлення, позакласне читання, контрольні роботи, тематичні бали, семестрове оцінювання навчальних досягнень учнів.
  5. Об`єктивність оцінок, вчасність виставлення оцінок за теми, семестр, рік.

Перевіркою встановлено:

  1. Класні журнали 1-4-х класів (класоводи Дика Ю.А. (1 клас), Дубовик Т.М. (2 клас), Капуста Л.В. (4 клас) оформлюються відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 08.05.2015 № 412, зареєстрованого в Міністерстві юстицій України від 27.04.2015 за № 472/26917 “Про  затвердження Інструкції щодо заповнення класного журналу для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів”, листа Міністерства освіти і науки України від 06.09.2016 №1/9-464 “Щодо надання деяких роз’яснень з організації навчально-виховного процесу у початковій школі”. Порушень щодо правильності оформлення сторінок не  виявлено. Записи ведуться кульковою ручкою фіолетового кольору акуратно та чітко.
  2. Усі записи в журналах 1-11-х класів ведуться державною мовою, чітко але не завжди охайно. Наявні окремі випадки виправлення балів, зроблені з порушеннями вимог Інструкції (не засвідчені підписом директора школи та не скріплені печаткою) у вчителів Сіробаби А.В., Дикої Ю.А. та Крамаренка О.М.
  3. Окремими класними керівниками не повністю заповнено деякі розділи класного журналу. Зокрема, у Сіробаби А.В. (6 клас), Адаменко в.Г. (7 клас), Крамаренко О.М. (10 клас). Жоден з класних керівників не завершив заповнення розділу «Зведений облік навчальних досягнень учнів» (графа «Рішення педради»).
  4. Виставлено семестрові бали учням 3-11-х класів з предметів, крім тих, які оцінюються вербально. Зроблено запис «зараховано» з усіх предметів в учнів 1 класу. Зроблено вірні записи про звільнення учнів від уроків фізичної культури.

У журналах усі вчителі фіксували такі види контролю: поточний, тематичний, ведення зошитів. Кількість контрольних видів перевірки відповідає вимогам. Обсяг домашніх завдань не перевищує вікові норми, проте не завжди вчителі фіксують завдання творчого та індивідуального характеру, завдання додому носять переважно однотипний характер (Крамаренко О.М. – фізкультура та основи здоровя, Дикий В.П. – трудове навчання). На кінець навчального року не були виставлені поточні оцінки у таких учителів: Халепа О.І. – зарубіжна література, 5 клас, українська мова, 10 клас; Крамаренко О.М. – фізкультура, 5 клас.

Перевіркою виявлено суттєвий недолік у вчителя образотворчого мистецтва та музики Дикої Ю.А. (зробила запис «Скоригована» після виставлення річної оцінки) та англійської мови Ковтун І.В. (допускає скорочення записів «Тематична», «Семестрова»).

Окремі вчителі (Адаменко В.Г., Левченко О.В., Дикий В.П.) не зробили відмітки у класних журналах про виконання начальних програм. Олівцем виставлені оцінки з української мови та літератури (10 клас, вчитель Халепа О.І.). Відсутнє оцінювання читання на пам’ять в окремих учнів із української літератури (5 клас, вчитель Сіробаба А.В.; 10 клас, вчитель Халепа О.І.).

У класних керівників 7 та 10 класів Адаменко В.Г. та Крамаренка О.М. відсутні відомості про проведення інструктажів з безпеки життєдіяльності з лютого та березня 2018 року, що свідчить про формальність такої роботи.

Виходячи з вищенаведеного

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. 1. Усім вчителям дотримуватись інструкцій, що регламентують ведення класних журналів, вчасно робити всі потрібні записи, виставляти оцінки, не допускати виправлень.
  2. Учителям-предметникам Сіробабі А.В., Халепі О.І., Дикій Ю.А., Ковтун І.В, Адаменко В.Г., Крамаренку О.М., Дикому В.П., Левченко О.В. усунути вказані недоліки до 02 червня 2018 року.та враховувати зауваження при заповненні сторінок журналу.
  3. Вчителям-предметникам вчасно виставляти оцінки за усі види робіт, не допускати виправлення оцінок, дат та змісту проведених уроків, ретельно вести записи в журналах, дотримуватись об`єктивності при виставленні оцінок за теми, семестр, рік; вести тематичний облік знань учнів, своєчасно записувати проведені уроки та домашні завдання.
  4. Класним керівникам, класоводам регулярно вести сторінку обліку відвідування учнями занять, проводити бесіди з попередження дитячого травматизму. уникати формального ставлення до проведення відповідної роботи, проводити інструктажі з безпеки життєдіяльності з відсутніми учнями в дні відвідування ними школи та оформляти на сторінках класного журналу згідно вимог із записом дати.
  5. Заступнику директора з навчально-виховної роботи Кобцю А.П. перевірити виправлення вище зазначених недоліків у веденні класних журналів до 09.06.2018 року.
  6. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

 

Директор НВК                                 О.В. Левченко

З наказом ознайомлені                           А.П. Кобець

 

В.Г. Адаменко

Н.В. Очколас

Г.Д. Бятова

Ю.А. Дика

В.П. Дикий

Т.М. Дубовик

О.М. Крамаренко

Л.В. Капуста

А.В. Сіробаба

І.В. Ковтун

С.Б. Войтенко

О.І. Халепа

О.І. Лобода


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень