A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

Інформація з вивчення питання «Про викладання предмета «Захист України» та стан національно-патріотичного виховання

Дата: 18.05.2023 23:31
Кількість переглядів: 246

1. Викладання предмета «Захист України» здійснюється  відповідно до законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про військовий обов’язок і військову службу», Закону України «Про національну безпеку України», Стратегії воєнної безпеки України, затвердженої Указом Президента України від 25.03.2021 № 121/2021, Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента України від 18.05.2019 № 286/2019, Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1392, Положення про допризовну підготовку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 № 1770, з метою підвищення рівня підготовки  учнів–юнаків до служби в Збройних Силах України, у школі   для учнів  10-11 класів. Навчання здійснюється за навчальною програмою: «Захист України. Рівень стандарту». Навчальна програма для 10 – 11 класів закладів загальної середньої освіти.

Головною метою вивчення навчального предмета «Захист України» у 2022/23 навчальному році були:

- ознайомлення учнівської молоді з основами нормативно-правового забезпечення захисту України, цивільного захисту та охорони життя і здоров'я;

- усвідомлення учнівською молоддю свого обов’язку щодо захисту України у разі виникнення загрози суверенітету та територіальній цілісності держави;

- набуття знань про функції Збройних Сил України та інших військових формувань, їх характерні особливості;

- засвоєння основ захисту України, цивільного захисту, домедичної допомоги, здійснення психологічної підготовки учнівської молоді до захисту України;

- підготовка учнів до захисту України, професійної орієнтації молоді до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, визначених чинним законодавством, до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу.

На основі визначених головної мети і завдань та відповідно Державного стандарту предмет вивчався за трьома змістовими лініями:

  • основи військової справи та військово-патріотичне виховання;

  • основи попередження і захисту у надзвичайних ситуаціях;

  • основи медичних знань, надання першої допомоги.

 

2. Інформація про кадрове забезпечення фахівцями з предмета «Захист України»

№ з/п

Прізвище, ім`я та по батькові вчителя

Місце роботи

Педагогічне навантаження

Категорія

Рік проходження курсової перепідготовки з предмету Захист України та назва суб `єкта підвищення кваліфікації

Рік проходження атестації

Із них, учителі з

числа

військовослужбовців

запасу (прізвище та

військове звання)

 

 1

 Крамаренко Олександр Миколайович

Гринцівський  заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

1,5

І категорія

2022 рік, СОІППО

2019 рік

Солдат 

 

3. У 2022/2023 навчальному році проблема над якою почав працювати вчитель:

«Підвищення інтересу здобувачів освіти до предмету «Захист України» шляхом використання інноваційних освітніх технологій»»

Педагог активно займається самоосвітою.

08.02.2023 Всеукраїнський семінар «Військово-фізична підготовка громадян України в умовах воєнного стану»

23.02.2023 Курси онлайн «Перша домедична допомога в умовах війни»

23.03.2023 Обласний семінар «Реалізація заходів у межах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на Сумщині»

16-17.05.2023 Міжнародна науково-практична конференція «Прикладне значення фізичної та військової підготовки у майбутній професії»

23.02.2023 Курси онлайн «Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!»

01.11.2022 Курси онлайн «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій»

 4. Предмет «Захист України» викладає  спеціаліст зі стажем роботи 8 років. Основною організаційною формою предмета  «Захист України»   є урок, що проводиться згідно з програмою та розкладом занять. Урок починається із шикування, виконання Гімну України, перевірки готовності класу до уроку та тренування за тематикою уроку протягом 3-5 хвилин. З уроку починається й виховання учнів, цього найважливішого фактору розвитку особистості, а постановка та реалізація виховних цілей уроку здійснюються в єдності з освітніми цілями. Реалізація виховних цілей, виховних вимог уроку – один із найважливіших елементів сучасного навчання, так як виховне середовище на уроці дозволяє розкрити потенціал учнів, реалізувати їх природні задатки і можливості. Навчально-виховний процес будується на засадах гуманізму, демократизму, застосуванні особистісно орієнтованого навчання. Стосунки між учнями та вчителем, а також учнів між собою підтримуються на зразок взаємовідносин між військовослужбовцями Збройних Сил України.

У ході відвідування навчальних занять встановлено, що переважна більшість уроків характеризується раціонально вибраною структурою,  доцільно визначеними навчальними, виховними та розвивальними завданнями. Переважають комбіновані уроки, в яких поєднується повторення вивченого та засвоєння нового матеріалу. Уроки «Захисту України» містять теоретичну частину, яка проводиться у кабінеті, і практичну частину, яка реалізується у спортивному залі, на спортивному майданчику. Учитель дотримується вимог до організації занять із «Захисту України», здійснює індивідуальний підхід з урахуванням стану здоров’я, рівня фізичного розвитку. На  практичних  заняттях  вчитель формує  навички  виконання  прийомів  з  військової  справи, медико-санітарної підготовки, відпрацювання навичок стройової ходьби.  Заняття  проводяться  з  метою  закріплення  і  удосконалення  умінь  і  навичок,  набутих  у  процесі  навчання,  та  розвитку  готовності  до  діяльності  в  умовах  екстремальної  обстановки. На жаль, не завжди вдається повністю реалізувати поставлені завдання, оскільки відсутня належна матеріально-технічна база з предмета, тому вчитель активно використовує сучасні інформаційно-комунікаційні засоби для підвищення ефективності викладання предмета.

Перевірка класних журналів показала, що основним видом оцінювання навчальних досягнень учнів із предмета «Захист України», як і повинно бути, є тематичне. Основними формами і методами контролю є усне поточне опитування, виконання письмових самостійних робіт, тестування, індивідуальних завдань тощо. Оцінюється також виконання нормативів з вогневої та тактичної підготовки, прикладної фізичної підготовки, медико-санітарної підготовки, основ цивільного захисту, оволодіння теоретичними знаннями та застосування їх на практиці. Якість виконання нормативів визначає рівень індивідуальної підготовки учнів.

5.  На виконання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», відповідно до перспективного плану перевірки стану викладання навчальних предметів, річного плану роботи школи на 2022/2023 навчальний рік, адміністрацією закладу у грудні проведено вивчення стану викладання предмета «Захисту України» в 10 класі. Результати вивчення даного питання узагальнено наказом Гринцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів від 30.12.2022 №201-ОД "Про стан викладання предмету "Захист України", розглянуто на засіданні педагогічної ради закладу (протокол №8 від 12.01.2023)

 6. Навчально-матеріальна база:

- у зв’язку з браком навчальних кімнат кабінет предмету «Захист України» у закладі відсутній. Навчальні заняття проводяться у спортивній залі, кабінеті безпеки.

- наявні плакати і таблиці (Військова  Присяга, Вогнева підготовка, Тактична підготовка, Домедична допомога, Структура збройних сил України)

- наявний стройовий майданчик.

8. Робота з додержання правил техніки безпеки на уроках предмету "Захист України" організована згідно із Законами України «Про охорону праці», «Про пожежну безпеку» та Положенням «Про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти», затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України № 563 від 01.08.2001 року.

На початок навчального року були оформлені всі необхідні акти-дозволи на проведення навчальних занять з предмету "Захист України".

У закладі наявні необхідні для проведення занять з предмету "Захист України" інструкції. А саме:

Інструкція з безпеки життєдіяльності під час проведення занять з вогневої підготовки;

Інструкція з безпеки життєдіяльності під час проведення навчально-польових занять;

Інструкція з безпеки життєдіяльності під час проведення занять з прикладної фізичної підготовки;

Інструкція з безпеки життєдіяльності під час проведення занять з основ цивільного захисту.

У вчителя є необхідний журнал реєстрації всіх видів інструктажів із питань техніки безпеки. Відпрацьована програма вступного інструктажу. Всі інструктажі проводяться вчасно. Здобувачі освіти, які інструктуються, ставлять підпис в журналі, при умові досягнення 14-річного віку. 

 9. Предмет «Захист України» у 2022/2023 навчальному році у школі викладається відповідно до потижневого плану 1,5 години на тиждень. Вивченням  предмета «Захист України» охоплено 7 учнів. За результатами оцінювання опанування змісту предмета становить:

Клас

Кількість  учнів  у класі

Рівень навчальних досягнень за результатами семестрового оцінювання

Середній бал

Початковий

Середній 

Достатній

Високий

І сем.

Тест

І сем.

Тест

І сем.

Тест

І сем.

Тест

І сем.

Тест

10

7

-

-

-

-

7

7

-

-

8,57

8,38

Протягом  навчального року заняття проводяться на організаційному та методичному рівні. Теоретичні заняття мають лекційний характер, на практичних заняттях використовувались схеми приладів, способи техніки виконання, тренувальні вправи.

В рамках профорієнтаційної роботи під час викладання предмету «Захист України» проводяться:

  • Просвітницька робота «Військові заклади освіти України»

  • Бесіди «Чому потрібно вступати до лав ЗСУ»

  • Організація зустрічей здобувачів освіти з військовослужбовцями ЗСУ, ветеранами АТО/ООС та російсько-української війни.

Результатом ефективної профорієнтаційної роботи є вступ  двох  випускниць нашого закладу до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За потреби проводяться консультації та індивідуальні заняття з учнями.

 10. У закладі проводиться позакласна робота з предмета:

17.10.2022. Спортивні змагання до Дня захисників та захисниць України, взяли участь учні 5-10 класів

06.12.2022 Спортивні змагання до Дня ЗСУ, взяли участь учні 7-10 класів

17.05.2023 Спортивні змагання до Дня цивільного захисту, Взяли участь учні 1-5 класів

17.05.2023 Квест до Дня цивільного захисту, взяли участь учні 6-10 класів

10-12.05.2022 майстер-клас для учнів 5-10 класів разом з працівниками виготовляли патріотичні обереги для військовослужбовців ЗСУ

10-12.05.2022 Учні 5-10 класів взяли участь у створенні вітального відеоролика з Днем захисників та захисниць України для військовослужбовців ЗСУ

05.05.2023 Учні 7-9 класів взяли участь у Всеукраїнському фестивалі «Ватра» у рамках заходів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

20-21.02.2023 учениця 9 класу взяла участь в обласній онлайн-грі «Україна у лютій боротьбі», у межах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»).

Під час участі у позакласних та позашкільних заходах учні користуються знаннями, вміннями та навичками на раніше здобутими уроках предмету «Захисту України».

 11. Головними цілями та завданнями виховної роботи закладу освіти є:

становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування активної громадянської позиції, утвердження національної ідентичності громадян па основі духовно-моральних цінностей Українського народу, національної самобутності.

На виконання завдань виховної роботи у річному плані закладу освіти на 2022-2023 н.р. передбачені та проведені заходи з національно-патріотичного виховання: 

  1. 21 вересня. проведено святкову лінійку та тематичний квест «Мир на землі – радість у родині».

  2. 29 вересня на знак вшанування жертв трагедії Бабиного Яру, о 12:00 у закладі була  оголошена хвилина мовчання.

  3. До Дня Захисника України проведені заходи: учні 9-10 класів переглянули освітнє відео до 80-ї річниці утворення Української повстанської армії «Боролись! Боремось! Поборемо!»; у 1-3, 5-10 класах проведені Уроки звитяги.

  4.  21 жовтня  до 75-ти річчя операції «Захід», вчителем історії Кобцем А.П. організований перегляд документального фільму «До 75-ліття початку примусової депортації українців із етнічних земель».

  5. Проведені заходи до Дня Гідності та Свободи України: для учнів 10 класу було проведено виховну годину «Вистояли на майдані - переможемо і у війні»;  виховний захід для учнів 7-10 класів «Ключі Української історії»; долучилися до проведення флешмобу «Жовта стрічка».

  6. 26 листопада у День пам’яті жертв Голодомору традиційно учасники освітнього процесу долучилися до акції «Запали свічку пам’яті».

  7. Проведено ряд заходів до Дня Збройних сил України.

  8. В рамках відзначення Дня української хустки, 7 грудня взяли участь у флешмобі «Зроби фото з хусткою». 

  9. Привітали Сумський прикордонний загін (Сумський ПрикЗ, в/ч 9953) з Днем Соборності України та передали бійцям необхідну у нинішніх умовах допомогу у вигляді окопних свічок та в’язаних шкарпеток, створили фотозону «Я люблю Україну»; долучилися до Всеукраїнського парламентського онлайн-уроку «ОЦЕ ЗСУ! Разом до Перемоги!»

  10. 16 лютого у форматі онлайн проведено ряд заходів до Дня Єдності, а саме: виховні години під гаслом «Єдина, незламна, могутня Україна», акція «Долонька єдності», колективне виконання Державного Гімну України.

  11. Участь у Всеукраїнському конкурсі «Зимові свята в традиціях нашого народу», який проводився в онлайн режимі освітнім проєктом «На урок». 

  12. Участь у І етапі Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!». 

  13. 14 жовтня виховавнці гуртка створили вітальний відеоролик з Днем захисників та захисниць України. 10-14 жовтня виготовили  вітальні листівки до Дня  захисників та захисниць України, які були передані до Сумського прикордонного загону (Сумський ПрикЗ, в/ч 9953).

  14. 6 грудня  були проведені спортивні змагання для учнів 5-10 класів «Один день з життя військовослужбовця України».  

  15. 5-6 грудня «Шаховий та шашковий турнір», у якому брали участь не лише вихованці гуртка, а й педагогічні працівники закладу.

  16. 20.02.2023 року вихованка гуртка Семешко Дарина взяла участь у обласній онлайн грі «Україна в лютій боротьбі» де зайняла І місце.

  17. Ряд заходів до чергової річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

  18. Заходи до Дня державного гімну України.

  19. Зустрічі з військовими-земляками.

  20. 14 березня - виховний захід до Дня українського Добровольця.

  21. Участь у Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») конкурс Ватра

  22. Велопробіг присвячений Дню пам’яті та примирення.

Аналіз виховної роботи узагальнено в наказі від 30.12.2022 №202 «Про підсумки виховної роботи у І семестрі на 2022-2023 н.р.» та розглянуто на засіданні педагогічної ради (протокол №10  від 06.03.2023)

 12. Педагоги закладу є слухачами вебінарів, семінарів, інтенсивів з питань національно- патріотичного виховання, які проводяться Громадською спілкою «Освіторія», СОІППО, Центром професійного розвитку педагогічних працівників Лебединської міської ради, освітніми   платформами  «Всеосвіта», «На урок».

 13. У закладі наявні та активно використовуються інформаційні стенди з виховної роботи (національно-патріотичне виховання) на яких розміщені матеріали за такою тематикою:  

- стенд «Революція Гідності»;

- стенд «22 січня День Соборності України»;

- стенд «Національно-патріотичне виховання – майбутнє держави»

- стенд «Літопис про роботу в межах Концепції національно-патріотичного виховання».

 14. На будівлі закладу вивішено Державний Прапор України, у фойє знаходиться куточок державної символіки та Державний Прапор України. У кожному класі та дошкільному підрозділі наявні куточки державної символіки.

Державна символіка в обов'язковому порядку застосовується при проведенні урочистих заходів (свято першого та останнього дзвоника, врученні свідоцтв тощо), державних і національних свят. Традиційна щопонеділкова лінійка розпочинається з виконання Державного Гімну України.

Щорічно у закладі освіти проводяться виховні заходи з нагоди Дня затвердження Державного прапора України (28 січня), Дня Державного Герба України (19 лютого), Дня Державного Гімну України (10 березня)

 15. У закладі розроблено План заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання  до 2025 року, затверджений наказом Гринцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів від 17.06.2022 № 83-ОД. Контроль за виконанням даного наказу покладено на заступника директора з виховної роботи Крамаренка О.М. Також даним наказом визначено необхідність щоквартального інформування органу управління освітою про стан реалізації Концепції.

 16. Наказом Гринцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів від 17.06.2022 №83-ОД "Про реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання до 2025 року" (п.3.3) визначено необхідність залучення учнів до участі у військово-патріотичній грі «Сокіл «Джура»

Так, зокрема, 20-21 лютого 2023 року у межах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  вихованка гуртка "Джура" Лебединського ЦПО Семешко Дарина (керівник Олександр Крамаренко) взяла участь в обласній онлайн-грі «Україна в лютій боротьбі». серед 155 учасників з числа учнів та вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти області за рейтинговою таблицею Семешко Дарина посіла почесне ІІ місце.

У травні 2023 року вихованці гуртка "Джура" (керівник Олександр Крамаренко ), здобувачі освіти Гринцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів долучилися до обласного етапу Всеукраїнського фестивалю-огляду "Ватра" у рамках заходів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

Відповідно до Концепції допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді, схваленої Указом Президента України від 25 жовтня 2002 року N 948/2002, та з метою  розвитку  заінтересованості  учнів у вивченні основ військової справи,  підвищення рівня їх фізичної та психологічної підготовки здобувачі освіти беруть участь у шкільних змагання  з військово-прикладних видів спорту.

 17. Формування в дітей і молоді ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості , особистої відповідальності за долю і єдність країни у закладі здійснюється на прикладах героїчної боротьби Українського народу за самовизначення і творення власної держави від княжої доби до російсько-української війни. Відповідно до Плану заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання  до 2025 року, затвердженого наказом Гринцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів від 17.06.2022 №83-ОД у закладі освіти реалізуються такі заходи:

1. Залучення молодших школярів до роботи в позаурочний час за темами: мій родовід; моя сім'я в історії рідного села; моє село в історії моєї країни; національні традиції; народні промисли; національні герої тощо.

2. Проведення виховних годин у формі зустрічей з волонтерами, АТО/ООС та російсько-української війни; інсценізацій українських народних та сучасних казок; майстер-класів за участю дітей та батьків з виготовлення сувенірів для бійців Збройних Сил України; виховних бесід щодо необхідності дотримання у повсякденному житті демократичних принципів.

3. Застосування в урочний та позаурочний час українських народних рухливих ігор з дітьми різних вікових категорій.

4. Залучення школярів до участі у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході для учнів «Cool Games».

5. Сприяння екскурсійній діяльності здобувачів освіти в різноманітних формах, зокрема  велопробіги, пов'язані з відвідування історичних місць, ознайомлення з пам'ятками української історії та культури різних регіонів України.

6. Активізація практики волонтерської роботи здобувачів освіти.

7. Проведення тематичних інформаційних годин спілкування, годин-роздумів, бесід тощо.

8. Написання листів, виготовлення оберегів тощо для учасників бойових дій.

9. Проведення виставок малюнків на патріотичну тематику тощо

10. Також передбачено проведення тижнів правової освіти (у жовтні та квітні), заходів з відзначення Дня української писемності та мови, Міжнародного дня рідної мови.

 18. На базі закладу освіти діють гуртки Центру позашкільної освіти Лебединської міської ради, а саме:

- туристсько-краєзнавчий гурток «Криниченька» (керівник Кобець А.П.) у якому виховується 14 гуртківців молодшого шкільного віку;

- військово-патріотичний гурток «Джура» (керівник Крамаренко О.М.), у якому виховується 16 гуртківців середнього та старшого шкільного віку.

Члени гуртків є активними учасниками різноманітних конкурсів регіонального та Всеукраїнського рівнів, мають нагороди за участь та перемоги.

Протягом грудня 2022 – січня 2023 рр. 11 вихованців гуртка «Криниченька» взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Зимові свята в традиціях нашого народу», який проводився в онлайн режимі освітнім проєктом «На урок». 

За підсумками конкурсу Дипломи І ступеня отримали Білик Поліна, Бороденко Крістіна, Лисенко Валентина, Лобода Руслана, Лойченко Поліна, Сіробаба Марія. Білик Софія, Бороденко Нікіта та Шевченко Тимур нагороджені Дипломами ІІ ступеня, а Бороденко Максим - Дипломом ІІІ ступеня. Чміленко Катерина стала учасницею конкурсу, за що отримала відповідну відзнаку.

Також у грудні минулого року було проведено І етап Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!». 
 ІІ місце у номінації «Живий світ» посіла вихованка гуртка Лобода Руслана.

20.02.2023 року вихованка гуртка «Джура»  Семешко Дарина взяла участь у обласній онлайн грі «Україна в лютій боротьбі» де зайняла І місце.

 19. Музей закладу ліквідовано. Наказ від 31.08.2022 року №142 – ОД «Про ліквідацію музею»

20. У закладі активно розвивається волонтерська діяльність. Безперервно проходять акції  з виготовлення окопних свічок, в’язання теплих шкарпеток, плетіння маскувальних сіток, збір продовольства.

 21. Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту, наказу Гринцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів від 09.09.2022 № 151 – ОД «Про організацію роботи учнівського самоврядування у закладі освіти у 2022/2023 н.р.» з метою сприяння розвитку та розширення ролі учнівського самоврядування у школі, залучення учнів до активної діяльності в шкільному колективі, надання представникам учнівського активу досвіду організаторської роботи у закладі функціонує організація учнівського самоврядування «Школа мрій», яка має свою структуру та план роботи.

У закладі  розроблено відповідні умови, які забезпечують ефективність діяльності учнівського самоврядування: аналіз діяльності учнівського самоврядування, як його ланки і частини педагогічного процесу; визначення основних напрямів співпраці; доброзичлива вимогливість і піклування про учнів, педагогів; управління стосунками між педагогами й учнями; корекція діяльності педагогів, що співпрацюють з різними видами самоврядування; довіра до самоврядування; підтримка за будь-яку ціну ініціативи з боку самоврядування; недирективні бесіди з довіреними особами учнівського самоврядування; інформування самоврядування про перспективи розвитку закладу.

 Кожне Міністерство вносить свої пропозиції, які обговорюються на засіданнях. Під постійним контролем перебуває санітарний стан закладу, дисципліна і порядок, рівень успішності учнів. Зусиллями учнівського самоврядування було організовано і проведено ряд  загальношкільних свят, що зробили учнівське дозвілля змістовним.    У школі склалися хороші традиції, які з часом поповнюються і примножуються. Це свята Першого та Останнього дзвоника, День учителя, День Святого Миколая, новорічні свята, день Матері, спортивні свята.

 За роботою ради учнівського самоврядування систематично здійснюється контроль адміністрацією закладу:

-здійснюється аналіз плану роботи учнівського самоврядування,

-організовано контроль за їх виконанням;

-відвідуються засідання ради учнівського самоврядування;

-вносяться певні корективи щодо  діяльності , проводяться індивідуальні бесіди із членами ради учнівського самоврядування;

-відвідуються заходи, які проводять члени ради учнівського самоврядування. 

 22. У Гринцівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів обрано такі шляхи взаємодії з батьками щодо патріотичного виховання підростаючого покоління:

- творчі проєкти (батьки вихованців гуртка “Криниченька” залучалися до пошуку та збору фольклорного матеріалу на території обслуговування закладу);

- благодійні ярмарки (10 квітня 2023 року у закладі проведено благодійну ярмарку домашньої випічки та сувенірної продукції «До світлого дня – світлі  вчинки», у ході якої було зароблено 3800грн. гривень, які перераховані на потреби ЗСУ);

- спільне волонтерство (акції з виготовлення окопних свічок, теплих шкарпеток, плетіння маскувальних сіток). Батьківська громадськість активно відгукувалася на прохання адміністрації закладу щодо збору необхідного матеріалу (воску, парафіну, жестянок, тканини, засобів гігєни, смаколиків тощо).

 23. Учнівсько-педагогічний колектив закладу освіти активно співпрацює з волонтерськими організаціями та військовими бригадами, а саме: з 46-ю окремою аеромобільною десантно-штурмовою бригадою та 101-ю ОМБР імені Генерала-Хорунжого Марка Безручка. Військовослужбовцям цих підрозділів передавали листи з вдячністю за захист та вітальні листівки до свят. Налагоджена  співпраця з бійцями Сумського прикордонного загону (Сумський ПрикЗ, в/ч 9953), яких учні закладу освіти привітали з Днем Соборності України та передали необхідну допомогу у вигляді окопних свічок та в’язаних шкарпеток. У свою чергу боєць Сумського прикордонного загону провів для учнів майстер-клас з надання домедичної допомоги. 

У ході співпраці з благодійною організацією «Волонтери Лебединщини» у закладі освіти пройшла благодійна ярмарка домашньої випічки та сувенірної продукції «До світлого дня – світлі вчинки». Зібрані кошти були передані волонтерам.

 24. У Гринцівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів здійснюється систематичний контроль за станом виховної роботи. Результати контролю за організацією національно-патріотичного виховання узагальнено у наказі від 30.12.2022 №202-ОД «Про підсумки виховної роботи у І семестрі 2022/2023 навчального року». Питання стану виховної роботи розглядалося на засіданні педагогічної ради закладу протокол №1 від.31.08.2022 року, на якому були підведені підсумки за 2021/2022 навчальний рік; протокол №10 від 06.03.2023 , на якому розглядалося питання «Про хід виконання заходів   національно-патріотичного виховання»

 25. Висвітлення інформації з питань національно-патріотичного вихання Гринцівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів систематично висвітлюється на сайті закладу у розділі «Національно-патріотичне виховання»   (посилання на сайт https://grynceve.lbd-osv.gov.ua/nacionalnopatriotichne-vihovannya-13-23-41-20-02-2023/), на сторінці Facebook ( посилання на сторінку  https://www.facebook.com/groups/64158697936603 )


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень