A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

Відзначили День українського добровольця

Дата: 15.03.2023 20:28
Кількість переглядів: 104

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову "Про встановлення Дня українського добровольця". Відповідно до неї щороку 14 березня в нашій державі відзначатимуть День українського добровольця.

Тому, 14 березня в школі до Дня українського добровольця для учнів 6-10 класів був проведений виховний захід. Під час заходу, учнями 9 класу та ученицею 7 класу було продекламовано вірші. Ведучі розповіли школярам про справжніх патріотів, героїв, яких повинне знати й пам’ятати кожне покоління, про героїзм та мужність українських добровольців, які з початку подій на сході України у 2014 році пішли на фронт і прийняли удар ворога на себе, а також тих воїнів, які після початку повномаштабного вторгнення російських військ, масово почали записуватися добровольцями до військоматів країни.

Було переглянуто документальний фільм "Українські добровольці" пригадано історію зародження сучасного добровольчого руху України. Крім того було переглянуто репортаж про сумських добровольців, яким вдалося зупинити російську армію, яка розраховувала захопити Київ і без бою пройти територією Сумщини.

Також учасники заходу хвилиною мовчання вшанували Світлу пам’ять Героїв Небесної сотні та Героїв російсько-української війни. Із заключним словом, емоційно виступила директор школи, яка згадала наших односельців, які добровольцями стали на захист нашої країни.

Українські добровольці стали гордістю народу. Завдяки їх мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Євгеній МИХНЕНКО, студент-практикант IV курсу

Інституту історії, права та міжнародних відносин СумДПУ імені А.С. Макаренка



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень