Дозволили соняшникову олію для приготування страв у школах – ця та інші зміни в постанові уряду
Уряд дозволив використовувати соняшникову та кукурудзяну олії для приготування їжі в шкільних їдальнях.
Відповідну постанову ухвалили на засіданні 28 червня. Проєкт постанови, який ухвалили без змін, можна подивитись на сайті уряду (пункт 4.22).
До цього норми харчування передбачали використання рафінованої олії, що містить понад 50% мононенасичених жирів і менше 40% поліненасичених жирів. Соняшникова та кукурудзяна олії не підпадали під зазначені характеристики. Тепер же їх дозволили використовувати в школах.
Постанова також розширює інші норми приготування страв:
- кількість вершкового масла для однієї порції збільшили з 1,5 до 2,5 грамів;
- додали можливість використовувати насіння й горіхи.
Також постановою внесли зміни до норм споживання за умови одноразового харчування 5 разів на тиждень:
- дозволи сухофрукти в раціоні двічі на тиждень (раніше дозволяли один раз);
- чай зможуть подавати не двічі на тиждень, а лише один раз.
Завантажити порівняльну таблицю змін:
Фото: автор – romrodinka, Depositphotos
Джерело: НУШ