A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

УЧНІВСЬКА МОЛОДЬ ВІДВІДАЛА РАЙОННІ ОРГАНИ ВЛАДИ

Дата: 22.05.2018 12:13
Кількість переглядів: 358

18 травня в рамках Дня громадянської активності 15 лідерів учнівського самоврядування з навчальних закладів району відвідали Лебединську районну державну адміністрацію та Лебединську районну раду. Серед них - і голова 8 класу Гринцівського НВК, один з активних громадських діячів шкільного життя ХОМИШЕНКО Денис.
У малому залі засідань адмінбудинку керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Павлюк провела для молоді вступний інструктаж, що являє собою державна служба, хто такі державні службовці і яка їх функція у реалізації державної політики, ознайомила з структурою районного органу влади, який саме і займається виконанням урядових програм на підзвітній території. Потім для них провели екскурсію по владній структурі, де вони мали змогу більш детальніше ознайомитись із роботою окремих структур, особисто поспілкувавшись з їх керівниками.
Розпочалася екскурсія з кабінету голови райдержадміністрації, де гостей зустрів Віктор ХИМИЧ. Він розповів їм про обсяг своєї роботи, а у ході діалогу відповів на запитання. Запитання були різного характеру: щодо службової діяльності, особистих вподобань, мрій, життя поза роботою. 
Наступним було приємне спілкування з заступником голови районної ради Світланою ГОРОШКО. Вона пояснила дітям основні аспекти діяльності органів місцевого самоврядування, що воно взагалі собою являє, функції, якими є депутатські повноваження, дала відповідь на запитання: як стати депутатом. 
Потім представники учнівського самоврядування побували у районному центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, відділі ведення державного реєстру виборців, відділі з питань організації роботи центру надання адміністративних послуг, управлінні соціального захисту населення, де також мали змогу отримати відповіді на запитання, що найбільше їх цікавили та на власні очі ознайомились з їх роботою. Найбільше захоплення в них визвав великий зал засідань, де проходять зібрання громадськості, колегії, сесії районної ради, багаточисельні наради. Тут, зайнявши місця у президії, зробили загальне фото на згадку.
Керуючий справами виконавчого апарату Лебединської районної ради Ганна Полова розповіла про повноваження районної ради, депутатів місцевих рад, з роботою очолюваної служби в справах дітей - начальник служби Тетяна Хоменко, про розвиток молодіжної політики в районі та організацію літнього дитячого оздоровлення – головний спеціаліст сектору молоді та спорту Ольга Ігнатова. Спілкування тривало. 
Наостанок учні презентували власний проект із волонтерської діяльності, який днями захищали на обласному рівні та отримали там найвищу оцінку. 
Можливо ця зустріч для когось з молоді не пройде марно, і у майбутньому хтось із них неодмінно стане депутатом чи посадовою особою виконавчої влади.

За матеріалами сайту Лебединської районної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень