A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

Школярі з усієї України приєднуються до Всесвітнього дня прибирання

Дата: 09.08.2023 10:56
Кількість переглядів: 61

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці - незламні і продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. Військові захищають Україну на передовій, медики рятують життя, правоохоронці підтримують порядок, волонтери забезпечують гуманітарні місії,  громадяни об'єднують зусилля і разом  тримають екологічну оборону. 

Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, у 2023 році Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу. 

Міжнародний молодіжний рух School Recycling World оголосив конкурс серед закладів загальної середньої та позашкільної освіти на найактивніших учасників Всесвітнього дня прибирання.

Цього року «World Cleanup Day» для учнівської та студентської молоді проводиться в проміжку часу з 16 серпня по 16 вересня 2023 року спільно з мільйонами людей у 191 країнах світу, які вийдуть заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Правила прості! Важливо опублікувати анонс акції та конкурсу з закликом приєднуватись на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності. Підбити підсумки та результати, заповнивши онлайн анкету за посиланням:  https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP з 18 до 25 вересня 2023 року включно.

Переможців та найактивнішихучасників визначать вже 1 жовтня 2023 року на сайті та в соціальних мережах «School Recycling World» - www.schoolrecyclingworld.org

Особливістю цьогорічного прибирання є суворе дотримання безпеки та карантинних норм. 

Організатори пропонують робити під час прибирань фото або скріни до та після, публікувати в соціальних мережах (з хештегами: #побачивприбери #worldcleanupday #schoolrecyclingworld #letsdoitukraine)  такі форми участі:

·  Для всіх закладів освіти, навіть які навчаються дистанційно - Цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

· Колективні прибирання на території навчальних закладів де буде розпочато офлайн навчання. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, у випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття.

· Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування в закладах освіти та відправка на переробку.

Організатор Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World», Міжнародним молодіжним рух «School Recycling World» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Українського державного центру позашкільної освіти, Київської міської державної адміністрації, Національної молодіжної ради України, Всеукраїнського молодіжного центру, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

Детальніше про конкурс та умови участі можна дізнатися у Положенні за посиланням: https://cutt.ly/nflKgaR


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень