A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

У МІНОСВІТИ АНОНСУВАЛИ МОЖЛИВЕ ПЕРЕНЕСЕННЯ ЗНО І НАЗВАЛИ ОРІЄНТОВНУ ДАТУ ПРОВЕДЕННЯ ТЕСТУВАННЯ

Дата: 16.06.2020 22:52
Кількість переглядів: 207

У МОН поки не готові проводити ЗНО онлайн.

Основну сесію ЗНО, старт якої запланований на 25 червня, через несприятливу ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 можуть перенести на серпень.  

Про це повідомила в.о. міністра освіти України Любомира Мандзій в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зі слів Мандзій, у МОН наразі докладають зусилля, щоб цьогорічні абітурієнти мали змогу безпечно і у визначені терміни здати ЗНО. Водночас, у разі занадто високих показників захворюваності на коронавірус, існує ризик, що тестування відбудеться пізніше.

"Ми працюємо над тим, щоб від 25 червня по 17 липня відбулася основна сесія ЗНО. Завтра (16 червня - ред.) буде засідання комісії, яка повинна затвердити показники епідеміологічної ситуації, за умов дотримання яких буде проведено ЗНО. Якщо умови не будуть відповідати показникам - буде перенесено на серпень" , - сказала Мандзій.

Попри це, у МОН наразі не мають можливості проведення ЗНО онлайн. Тому міністерство "проводить консультації" щодо цього. 

"Пробне - це з використанням дистанційних технологій, а не онлайн. Ми зараз не маємо можливості верифікувати та ідентифікувати учасників, але проводимо консультації про можливості такого формату", - підсумувала Мандзій.

Зазначимо, що раніше у МОН виступили із заявою, що скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики, до того ж інші варіанту вступу - епідеміологічно небезпечніші та ненадійні.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу в Україні пробне ЗНО відбулося онлайн. Пробне тестування з української мови та літератури було заплановано на 15 червня, з інших предметів – 17 червня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень