A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

Медогляд перед дитсадком: яких лікарів варто пройти та які щеплення й аналізи потрібно здати

Дата: 12.08.2021 13:29
Кількість переглядів: 281

Пройти огляд безкоштовно дитина зможе у поліклініці.

Щоб дитина змогла відвідувати дитячий садок, батьки повинні надати довідку про стан здоров’я дитини з висновками лікаря, що дитина може відвідувати дошкільний навчальний заклад, довідку про епідеміологічне оточення та карту профілактичних щеплень.

Як отримати довідку про стан здоров’я малюка, яких лікарів варто пройти для оформлення в дитячий садок у 2021 році, які аналізи та щеплення потрібно зробити, розповідає ТСН.

Довідку про стан здоров'я малюка виписує сімейний лікар закладу охорони здоров’я, у якому спостерігається дитина. Зазначимо: для дітей до 6 років, які йдуть у дитячий садок, за інформацією #МОЗ України, довідка № 086-1/о не потрібна.

У довідці лікар має зазначити: прізвище, ім’я, по батькові дитини, дату народження, місце проживання, інформацію про стан здоров’я дитини та можливість відвідування закладу дошкільної освіти. Якщо дитина має певне захворювання, то лікар зазначить застереження щодо фізичних навантажень та інші рекомендації медичного характеру.

Яких лікарів бажано пройти для оформлення у дитячий садок в 2021 році?

Першим дитину оглядає сімейний лікар. Він вимірює ріст, вагу, обвід грудної клітки, голову дитини, оглядає шкіру тіла і голови, прослуховує серце і легені, оглядає лімфатичні вузли, робить пальпацію живота. Після чого лікар всю інформацію занотовує та видає перелік фахівців, яким потрібно буде показати малюка, і список аналізів, що бажано здати перед дитсадком.

Загалом, медкомісія до дитячого садочка включає огляд мінімум 7 лікарів: невролог, хірург-ортопед, стоматолог, логопед, отоларинголог, офтальмолог, педіатр (сімейний лікар) – двічі.

! Якщо малюк стоїть на обліку в алерголога або гастроентеролога, ці спеціалісти також повинні оглянути дитину перед садочком та занотувати висновок.

Які аналізи варто здати у дитсадок?

Малюку дадуть направлення на лабораторні дослідження: загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, кал, зішкріб на ентеробіоз (яйцегліст).

Після того як малюка оглянуть всі лікарі зі списку, а також будуть готові результати всіх аналізів, потрібно відвідати сімейного лікаря знову, щоб він перевірив результати й надав висновок.

Які щеплення потрібно здати для оформлення у дитячий садок?

Згідно зі статтями 12 і 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», діти підлягають обов’язковій вакцинації проти кору, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, коклюшу та правця. Відсутність у дитини профілактичних щеплень є підставою для відмови у відвідуванні дитячих установ.

Приймати чи не приймати до дитсадка дитину, яка не має щеплень, вирішує індивідуально лікарсько-консультативна комісія з залученням епідеміолога.

За метеріалом сайту Всеосвіта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень