A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

У МОЗ закликали батьків зробити дітям усі планові щеплення перед школою

Дата: 29.08.2021 00:54
Кількість переглядів: 148

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, діти отримують захист від 10 інфекційних захворювань.

УМіністерстві охорони здоров’я та у Дитячому фонді ОНН (#ЮНІСЕФ) закликають українських батьків зробити учням усі необхідні планові щеплення перед початком нового навчального року. Про це йдеться на офіційному сайті #МОЗ.

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, діти отримують захист від 10 інфекційних захворювань: кашлюка, дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, туберкульозу, гемофільної інфекції типу b (ХІБ-інфекції), гепатиту В та поліомієліту.

Попри те що регіони повністю забезпечені необхідною кількістю вакцин, темпи щеплення наразі повільні. За даними Центру громадського здоров’я, на кінець червня цього року лише 38% дітей у віці 6 років вакциновані від поліомієліту і 31,6% – від дифтерії та правця.

Пандемія негативно позначається на темпах рутинної вакцинації, і така ситуація склалася в багатьох країнах світу. Але минулий рік показав, що навіть на піку захворюваності на COVID-19 ми можемо мати високий рівень охоплення щепленнями від вакцинокерованих хвороб. Ці захворювання нікуди не ділися, тож переривання планової вакцинації є дуже загрозливим для здоров’я українців, – розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін

Він закликав сімейних лікарів і педіатрів розповідати маленьким пацієнтам та їхнім батькам про можливість вакцинуватися, а батьків – подбати про власне здоров’я та здоров’я їхніх дітей.

Параліч, ураження серця й мозку, пневмонія – такими є можливі ускладнення поліомієліту, дифтерії, кору.

Кожна дитина має право на здоров'я та освіту. Перед початком навчального року діти повинні отримати планові щеплення за національним календарем. Крім того, я закликаю всіх вчителів та батьків зробити щеплення від COVID-19. Ми знаємо, що вакцини працюють. Я зробив щеплення. Об’єднаймо зусилля, щоб забезпечити безперервну освіту та зробити наші школи безпечним місцем для кожної дитини, – наголосив Мурат Шахін, представник ЮНІСЕФ в Україні.  

Імунізація запобігає 2-3 млн смертей у світі щороку. Ще 1,5 млн людей можна врятувати, якщо охоплення щепленнями збільшиться. Для того, щоб привернути увагу українців до планової вакцинації дітей та дорослих навіть під час пандемії COVID-19, Міністерство охорони здоров'я за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розпочинають інформаційну кампанію «Щеплення – суперсила від хвороб».

Аби підкреслити важливість імунізації, ця кампанія використовує контент, який є цікавим для аудиторії та базується на реальних даних. Вона закликає усіх нас краще інформувати суспільство про те, що вакцини є безпечними, і про те, наскільки важливою є вакцинація для того, щоб захистити наші громади, наших рідних і близьких, – пояснив директор Місії USAID в Україні Джим Хоуп.

Перший етап кампанії розпочався у серпні 2021 року. Упродовж цього етапу за допомогою відеороликів, білбордів та інших інформаційних матеріалів батькам нагадують про необхідність вакцинації дітей відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, особливо під час пандемії.

За матеріалом https://vseosvita.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень