A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області
с.Гринцеве Сумського району Сумської області

Безпека дітей у цифровому просторі

Дата: 11.03.2021 00:08
Кількість переглядів: 150

Збільшилася кількість випадків небезпечної поведінки дітей, яка загрожує їхньому життю та здоров’ю, зокрема – в соцмережах.

Право дитини на безпеку та захист є базовим і поширюється на її життєдіяльність як онлайн, так і офлайн. Діти мають право здобувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Надавати таку підтримку є спільною відповідальністю батьків, педагогічних працівників, суспільства загалом.

Найбільшої уваги щодо профілактики потребують підлітки (12-17 років), оскільки це етап активного формування самооцінки, інтересів, моральних уявлень, соціальних установок та потреби в спілкуванні з однолітками.

Якщо дитина стала жертвою будь-яких проявів насильства, експлуатації, вербування або маніпуляцій у цифровому просторі, варто одразу звертатися до Національної поліції України та департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Національна гаряча лінія з питань протидії насильству та захисту прав дитини: 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних), 16 111 (безкоштовно з мобільних);

онлайн-консультація для підлітків на https://teenergizer.org/consultations/;

чатбот у Telegram https://t.me/kiberpes_bot і Viber https://chats.viber.com/kiberpes, який допоможе дізнатися, куди звертатися по допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Оцініть, будь ласка, наповнюваність та змістовність роботи сайту школи.

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень